Waarin verschilt Aqua Sensa van andere betonstuc?
Betonstuc is een populaire keuze voor wie houdt van een strakke, natuurlijke look in badkamers, keukens en woonruimtes. Maar niet alle betonstucs zijn gelijk, daarom krijgen we dan ook vaak de vraag: Wat is het verschil tussen Aqua Sensa, Tadelakt en andere betonstuc?
In dit artikel ontdek je de belangrijkste verschillen én waarom Aqua Sensa uitblinkt op vlak van verwerkbaarheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Zo geef jij je klanten het beste advies en kan je elk project vol vertrouwen uitvoeren.

De kwaliteit van Aqua Sensa begint bij de samenstelling
Het verschil tussen Aqua Sensa en andere betonstuc begint bij de basis: de grondstoffen waarvan de producten gemaakt zijn. Aqua Sensa is een steenimitatie met een unieke combinatie van cement, kwarts en bindmiddel.
In tegenstelling tot betonstuc op basis van kalk, zorgt deze formule voor een mix van hardheid én elasticiteit. Het resultaat:
✅ Stootvast en krasbestendig – Ideaal voor druk belopen vloeren en wanden.
✅ Elastisch en bestand tegen barsten– Opgewassen tegen schokken en beweging.
Vergelijken we dat met betonstuc die bestaat uit kalk en cement of enkel kalk, dan zien we dat die producten een stuk brozer zijn of minder stootvast. Dankzij die elastische hardheid is Aqua Sensa een totaaloplossing voor wanden én vloeren, van woon- tot badkamer.
Een warme, natuurlijke uitstraling zonder verrassingen
Met Aqua Sensa heb je als vakman volledige controle over het eindresultaat. De structuur wordt bepaald door jouw techniek, niet door het droogproces. Hierdoor heb je zelf de subtiliteit van de tekening in de hand en kan je perfect voldoen aan de esthetische wensen van je klant. Aqua Sensa betonstuc hult het interieur in een discrete, minimalistische stijl die warmte en sfeer uitstraalt.
💡Wist je dat er bij verschillende mengelingen van Aqua Sensageen kleurverschillen ontstaan? Geen verrassingen bij het verwerken dus in tegenstelling tot andere betonstuc waarbij je aan de slag gaat met aparte poederpigmenten.

Aqua Sensa is verrassend verwerkbaar
Dankzij de combinatie van een kwalitatieve grondlaag, cementlaag en vernis kan je Aqua Sensa in iedere ruimte in dezelfde drie stappen plaatsen:
Je begint met de grondlaag Stucprimer Epoxy.
Op de grondlaag plaats je Aqua Sensa in 2 lagen met het stucmes. Breng genoeg laagdikte aan, zodat je een solide en watervaste coating krijgt.
Afwerken gebeurt met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund en daarna 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat, Satin of Mat Extreme.
Dat lees je goed: geen gedoe met zeep of olie en geschikt voor alle ruimtes. Decoratieve technieken plaatsen vol vertrouwen, daar gaan we voor!
Aqua Sensa onderhouden is kinderspel
Met Aqua Sensa creëer je voor je klant niet alleen een gevoel van eenheid en rust in huis, maar dankzij de afwerkingslaag zorg je ook nog eens voor een water-, kras-, slijt-, vlekvast systeem dat in een handomdraai schoon te houden is. Dat betekent:
Water-, kras- en vlekbestendig dankzij de vernislaag.
Schoon te maken met gewone (niet-agressieve) reinigingsmiddelen, inclusief anti-kalk.
Geen speciale oliën of zepen nodig en slechts om de vijf jaar een extra laag vernis.

Dit vind je vast ook interessant
Wil je weten welke professionele tips we nog in huis hebben of zit je met een technische vraag? We helpen je graag verder!



